نما سه بلاگ | خلاقیت ، نوآوری ، تکنولوژی

روش‌های کلیدی دیجیتال مارکتینگ

روش‌های کلیدی دیجیتال مارکتینگ

- اندازه متن +

احتمالاً اصطلاح دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) را شنیده و تا حدودی با آن آشنا هستید. دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و برای افراد تازه کار که به دنبال یافتن جایگاهی برای خود در عرصه کسب و کار هستند، بستری مناسب است.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ، بازاری پر رقابت است اما با این وجود تقاضای جهانی برای بازاریان با مهارت های دیجیتال، به شدت در حال افزایش است و جای هیچ نگرانی برای این مسئله که مبادا روزی در این بازار جهانی و پر رقابت تقاضایی جود نداشته باشد نیست.

اگر قصد دارید به عنوان یک بازاریاب وارد فضای دیجیتال مارکتینگ شوید، اما اطلاعات و تجربه کافی درباره آن نداری و نمیدانید باید از کجا شروع کنید با ما همراه شوید.

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اصطلاح دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) یا بازاریابی دیجیتال به عنوان زیرمجموعه‌ای از مدیریت تبلیغات و مدیریت بازاریابی از دو دهه پیش مورد اشاره قرار گرفته است.

اما امروزه به دلیل افزایش زمان آنلاین بودن کاربران، استفاده بسیار گسترده از موبایل و اینترنت این اصطلاح به عنوان یک دانش و تخصص مستقل مورد توجه قرار می گیرد.

تعاریف بسیاری برای بازاریابی دیجیتالی وجود دارد و تقریباً اصل و اساس همه آن ها یکسان است ولی هر کدام از جنبه های متفاوتی به آن نگاه کرده‌اند. یکی از تعاریفی که کارشناسان دیجیتال مارکتینگ به آن استناد می‌کنند، تعریف وب‌سایت هاب‌اسپات از بازاریابی دیجیتالی است.

 

تعریف هاب‌اسپات HUBSPOT

دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش‌های مربوط به بازاریابی را شامل می‌شود که با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی و اینترنت انجام می شود. کسب و کار‌ها برای برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و بالفعل از کانال‌های دیجیتالی مانند موتور‌های جستجو، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند.

 

تعریف سایت مارتک ادوایزر

دیجیتال مارکتینگ یعنی تمامی کار‌های بازاریابی که شامل کانال‏‌های دیجیتالی مانند بازاریابی محتوایی، سئو، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی موبایلی، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و … می‌شود، که به کمک آن‌ها می‌توانیم استراتژی‌های مختلفی را برای رسیدن به مشتری‌های بالقوه و بالفعل و برقراری ارتباط مؤثر با آن‌ها تدوین کنیم.

 

تعریف نیل پتل

دیجیتال مارکتینگ به هر نوعی از بازاریابی محصولات یا خدمات توسط دستگاه‌های الکترونیکی صورت می‌گیرد و بر روی این دستگاه‌ها پیاده سازی شده گفته می‌شود. بر این اساس بازاریابی دیجیتالی هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین قابل اجرا است.

 

تاریخچه دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ شاید سابقه طولانی نداشته باشد اما در همین مدت کوتاه توانسته پیشرفت چشم گیری داشته و شاهد پیشرفت کسب و کارها در همین مدت زمان کوتاه بوده‌ایم.

سال ۱۹۹۰ میلادی تاریخچه شروع دیجیتال مارکتینگ است. در این سال بازاریابی دیجیتالی مورد توجه بازاریاب‌ها قرار گرفت و با رشد تکنیک‌های بازاریابی اینترنتی روش‌های تبلیغات سنتی مانند آگهی‌های تلویزیونی، بیلبورد‌ها و … کم رنگ شدند. با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن گوشی‌های هوشمند  استفاده از شبکه‌های اجتماعی در بین مردم در سراسر جهان رونق یافت و بازاریابی اینترنتی چهره‌ای دیگر به خود گرفت و با سرعت چشمگیر شروع به پیشرفت کرد.

اولین بنر قابل کلیک در سال ۱۹۹۳ میلادی در اینترنت منتشر شد و ۴۴ درصد از بازدیدکنندگان نیز بر روی آن کلیک کرده بودند. با ورود یاهو به دنیای اینترنت در سال ۱۹۹۴ میلادی حدود یک میلیون نفر به بازدید کنندگان وب اضافه شد و همین دلیل باعث چند برابر شدن اهمیت بازاریابی اینترنتی گردید. از زمان شروع فعالیت یاهو در اینترنت بحث بهینه سازی سایت ها برای موتور‌های جستجو اهمیت بسیاری پیدا کرد و شرکت‌ها تمرکز خود را بر رو سئو و افزایش رتبه بندی وب‌سایت خود در موتور‌های جستجوگر گذاشتند.

با روی کار آمدن موتورهای جستجو، بحث تولید محتوا بسیار اهمیت پیدا کرد و بازاریاب‌ها برای جلب توجه مخاطب و موتورهای جستجو مجبور به استفاده از محتواهای مفید و جذاب شدند. به همین دلیل توجه به تکنیک‌های سئو و استفاده از ابزار‌های تحلیلگر مثل  Google Analytics افزایش یافت.

در همین دوران یک سری از شرکت های دیجیتال مارکتینگ اقدام به اخذ سفارش تولید محتوا از کاربران نمودند و با به‌کارگیری تکنیک‌های سئو محتوایی کاربر پسند به مخاطبان خود ارائه دادند و با این کار احتمال دیده شدن وب سایت خود توسط مخاطبان را افزایش دادند.

 

روش‌های کلیدی دیجیتال مارکتینگ

  1. بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)

در تاریخچه دیجیتال مارکتینگ، سئو مسیری بسیار طولانی را طی کرده است و دیگر مانند گذشته پرکردن محتوا با کلمات کلیدی کمکی به بالا رفتن رتبه شما در موتور‌های جستجو نمی کند. آنچه که امروز شما را از رقبا متمایز می‌کند محتوای باکیفیت و اطلاعات ارزشمندی است که در اختیار مخاطبین خود قرار میدهید.

 

  1. بازاریابی در موتورهای جستجو (SEM)

بازاریابی موتور‌های جستجو نوعی بازاریابی اینترنتی با استفاده از تبلیغات پولی است که به منظور ارتقای وب‌سایت ها از طریق بیشتر دیده شدن آن‌ها در صفحات موتور‌های جستجو انجام می‌شود.

 

  1. بازاریابی محتوا

یکی از مهم ترین زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا است. در این نوع بازاریابی افراد می‌کوشند تا مطالب مفید، سرگرم کننده و آگاهی بخشی را با مخاطبین خود به اشتراک بگذارد. هدف از این شیوه بازاریابی جذب و نگهداری مشتریان به وسیله تولید و سازماندهی محتوای مناسب و ارزشمند یا تغییر رفتار مشتری است.

 

  1. بازاریابی در شبکه های اجتماعی (SMM)

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به معنای بهره‌گیری از پلتفرم‌های اجتماعی جهت برقراری ارتباط با مخاطبین ، برندسازی و تحقق اهداف بازاریابی و فروش است.

 

  1. تبلیغات کلیکی (PPC)

یکی از هدفمند ترین روش تبلیغات تبلیغات کلیکی یا به اصطلاح PPC است.   PPC مخفف شده عبارت Pay Per Click  به معنای پرداخت به ازای هر کلیک است. در این روش تنها زمانی هزینه می‌کنید که کاربران نسبت به تبلیغ شما کنجکاو و بر روی آن کلیک کرده باشند.

 

  1. بازاریابی پورسانتی

افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی یکی از بخش های کلیدی دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود. در این سیستم همکاری در فروش، نفر سوم کالا یا خدماتی را برای یک کسب و کار یا برند تبلیغ  و به فروش می‌رساند و درصدی از فروش را به عنوان کمیسیون و یا پورسانت دریافت می‌نماید.

 

  1. بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی یک راه و کانال ارتباطی کاربردی و مستقیم برای برقراری ارتباطی هدفمند با مشتریان و مخاطبین است. در این روش از ایمیل برای ارسال پیام‌های تبلیغاتی و تعاملی به مشتریان جهت بلیغ یک محصول یا خدمت، جذب مشتریان جدید یا تعامل با مشتریان قبلی استفاده می‌شود.

 

اهمیت دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتالی برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است و دارای مزیت‌هایی از جمله:

  • نتایج قابل اندازه‌گیری
  • ارزان‌تر بودن نسبت به بازاریابی سنتی
  • عدم محدودیت در دسترسی به مخاطبین
  • قابلیت شخصی سازی
  • تعیین دقیق‌تر مشتری هدف
  • امکان بهینه سازی آسان در طول مدت بازاریابی
  • رقابت برابربین کسب و کار‌های کوچک و بزرگ
  • بهبود نرخ‌های تبدیل
درباره نویسنده

کاربر پشتیبان

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *