نما سه بلاگ | خلاقیت ، نوآوری ، تکنولوژی

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

- اندازه متن +

فرض کنید وارد یک مرکز خرید با تعداد بسیار زیادی مغازه شده‌اید. از جلو مغازه‌ها عبور می‌کنید ناگهان یک مغازه که دارای ویترینی جذاب است نظر شما را به خود جلب می‌کند. جلو ویترین آن مغازه به تماشا می‌ایستید و سپس به داخل می‌روید. در یک بازار سنتی ویترین و ظاهر فروشگاه تاثیر بسیار زیادی در انتخاب شدن دارد. در فضای آنلاین هم به همین صورت است و مخاطب از بین صد‌ها سایت، خدمات و محصولات یک‌سان ارائه شده تنها یکی را انتخاب می‌کند. در این بازار خرید و فروش آنلاین ویترین مغازه‌ها، لندینگ‌ها و صفحاتی  هستند که به طوری خاص طراحی و در معرض دید

لندینگ پیج چیست؟

Landing Page یا صفحه فرود به صفحه‌ای در وب‌سایت گفته می‌شود که دروازه ورود بازدیدکنندگان به یک وب‌سایت است و اولین تجربه برخورد کاربرد با سایت شما را شکل می‌دهد. از آنجایی که ظاهر زیبا و جذاب همیشه در الویت قرار دارد و مهم است، بنابراین یک Landing Page باید از نظر طراحی و گرافیکی بسیار جذاب باشد تا مخاطب را برای دنبال کردن سایت ترغیب کند. هنگامی که کاربر به یک فروشگاه اینترنتی وارد می‌شود و صفحه فرود و آنچه در آن قرار دارد را می‌بیند، ذهنیتی از کسب و کار شما بدست می‌آورد، همین امر در تصمیم‌گیری او برای خرد تاثیر بسیار زیادی می‌تواند داشته باشد. به همین دلیل صفحات فرود نقاط آشنایی کاربران با یک وب‌سایت محسوب می‌شوند، این نقاط می‌توانند باعث ارتباط کاربر با سایت شوند. به همین دلیل است که صفحات Landing Page یا صفحه فرود نقش تعیین کننده‌ای در یک وب‌سایت دارند.

ویژگی‌های یک صفحه لندینگ

برای ایجاد یک صفحه لندینگ باید به دو نکته توجه داشته باشد

  1. صفحات لندینگ هدف خاصی را دنبال می‌کنند
  2. در صفحات فرود فرایند تبدیل کاربر به مشتری تنها از طریق یک دکمه انجام می‌شود.

توجه به این نکات باعث می‌شود شما تفاوت اصلی صفحه اصلی سایت و صفحه لندینگ را متوجه شوید. صفحات اصلی سایت می‌توانند شامل چندین هدف باشند و از طریق لینک‌ها به صفحات مختلف بروند ولی صفحات لندینگ برای دنبال کردن یک هدف ایجاد شده‌اند.

 

انواع Landing Page

  • صفحه فرود برای ایجاد سرنخ (lead-generation)

این نوع صفحات فرود برای ایجاد سرنخ اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل و شماره تماس را از مخاطبان جمع آوری می‌کند. این صفحات شامل فرمی است که بازدید کنندگان اطلاعات تماس خود را می‌توانند برای شما ارسال کنند. شما می‌توانید با استفاده از اطلاعات بدست‌آمده، روند تبدیل کاربر به مشتری را پیگیری و خط ارتباطی را ادامه دهید.

صفحات lead-generation راه مناسبی برای بدست آوردن بینش در مورد مشتریان بالقوه و همچنین نحوه دسترسی و ارتباط با آن‌ها هستند.

 

  • صفحه فرود click-through

صفحه فرود click-through به شکلی طراحی شده‌اند که مستقیماً کاربران را به صفحه فروش یا صفحه اشتراک می‌برند. صفحات فرود کلیکی دارای یک صفحه به عنوان Call to action هستند که کاربران را مستقیماً به صفحه پرداخت میفرستند و آن‌های را ترغیب به خرید می‌کنند.

 

  • صفحه فرود فشار (squeeze page)

این صفحات مانند صفحات Lead generation برای جمع‌آوری داده‌‎ها طراحی شده‌اند. اما بر خلاف صفحات Lead generation در بالای قیف فروش مورد استفاده قرار می‌گیرند. تنها هدف این نوع صفحات فرود بدست آوردن سرنخی کوچک مانند آدرس ایمیل از کاربر است.

 

  • صفحه فرود فروش (sales page)

طراحی این صفحه سخت‌تر از طراحی بقیه موارد است. این نوع صفحه دیگر به دنبال جستجوی سرنخ از کاربران نیست و به جای آن باید مردم را متقائد به خرید کند. جهت انجام این امر باید به مشتریان احتمالی یک پیشنهاد کاملاً متفاوت بدهید. پیشنهادی که برای کاربران هم پاداش و هم درخواست مورد نظر را ارائه دهد.

 

  • میکروسایت (microsite)

همانطور که از نامش پیداست میکروسایت یک وب‌سایت اختصاصی و مینیاتوری است که برای یک فروش هدفمند یا یک کمپین خاص ایجاد شده است. میکروسایت بیشتر از یک صفحه فرود است، اما برای جنبه خاصی از فروش و تلاش‌های تبلیغاتی طراحی می‌شود و به همین دلیل  همواره به عنوان نوعی صفحه فرود توصیف می‌شود. میکروسایت‌ها توسط کمپین‌های تبلیغاتی تلویزیونی و تبلیغات آنلاین هدف قرار می‌گیرند.

 

  • صفحه فرود ویروسی (Viral landing pages)

این صفحات در درجه اول برای برای ایجاد آگاهی از برند در نظر گرفته شده‌اند و حاوی لینک‌هایی به وب‌سایت شرکت یا سایر صفحات وب هستند و به شکلی ظریف و بدون مزاحمت ارائه می‌شوند. نکته اصلی در صفحات فرود Viral landing pages محتوا است و محتوای آن‌ها باید به اندازه کافی سرگرم کننده یا آموزنده باشد تا خواننده را درگیر و ترغیب به اشتراک‌گذاری کند. این نوع صفحات فرود از طریق رسانه‌های اجتماعی قابل اشتراک‌گذاری هستند و محتوای معمولاً محتوای آن‌ها شامل فیلم، تصویر یا تصویر یا حتی بازی می‌‌باشد.

 

  • صفحه فرود Splash

این صفحات را می‌توان در هر جایی از قیف فروش مورد استفاده قرار داد. صفحه فرود Splash از ابتدایی ترین نوع صفحات فرود هستند. این صفحات فرود معمولاً حاوی یک اعلامیه یا یک درخواست ساده(بله) و (خیر) هستند.

 

  • صفحه فرود اطلاعاتی (infomercial)

این صفحات معمولاً شامل تعداد زیادی متن‌ هستند و از آن‌ها جهت اطلاع رسانی به کاربران در مورد محصول یا خدماتی که ارائه داده شده استفاده می‌شود. گاهی اقات در این صفحات فرود در کنار متن می‌توانید از عکس، فیلم استفاده نمایید.

 

در طراحی صفحات فرود باید این نکته را در نظر داشته باشد که طراحی این صفحات در تمامی مراحل نیاز ظرافت، درک کامل نیاز مشتری و جایگاه آن‌ها در مسیر فروش دارد.

 

ویژگی‌های یک لندینگ پیج حرفه ای

  1. کاربر را در لحظه ورود، غافلگیر می‌کند
  2. از شلوغ‌ کاری به دور است
  3. تصاویر هوشمندانه‌ای در آن جای گرفته‌اند
  4. دارای متن کوتاه و مفید است
  5. از واژه‌ها به عنوان فشنگ استفاده می‌کند
  6. صفحه فرود علاوه بر دسکتاپ برای سایز موبایل نیز طراحی می‌شود
  7. کاربر را معطل نمی‌کند
  8. می‌توان آن را ردیابی کرد
  9. مخاطب را به دنبال نخود سیاه نمی‌فرستد
  10. کال تو اکشنی درست و حسابی دارد
  11. CTA خود را برجسته کنید
  12. دارای اهدافی ساده و واضح است

 

کاربرد‌های صفحه لندینگ

  1. تبلیغات گوگل یا تبلیغات بنری

گوگل تبلیغات بنری خود را در بیش از سه میلیون وب‌سایت در بیش از سه وب‌سلیت پخش می‌کند و این یعنی بشتر دیده شدن شما است. این رقم بالغ بر۹۰ درصد کاربران اینترنت است. با راه‌اندازی یک کمپین سما می‌تواند نظر میلیون‌ها کاربر رو به خود جلب کنید.فقط کافی است شما یک لندین پیج حرفه‌ای داشته باشید.

 

  1. محتوای بازاریابی ایمیلی

به راحتی می‌توان مشتریانی که با کسب و کار شما آشنایه اولیه دارند را با طراحی یک صفحه فرود در ایمیل  مارکتینگ به راحتی به کسب و کار خود بر‌گردانید.

 

  1. دموی رایگان

شما می‌توانید همه یا بخشی از خدمات خود را به صورت رایگان ارائه، با این کار شما نظر کاربران را به خود جلب کرده و حتماً در لندین پیج خود بر آن تاکیید کنید. اگر کاربر محصول شما را به صورت آزمایشی استفاده کنید ترغیب به خرید آن می‌شود.

 

  1. صفحه محصول

شما با طراحی یک صفحه خوب می‌توانید تمرکز خود را برای فروش یک محصول هدف گذاشته و رندمان فروش را به بالاترین حد برسانید. جلب توجه کاربر به یک کالا می‌تواند فروش آن را چندیدن برابر کند.

 

  1. کمپین تبلیغاتی

یکی از مهم‌ترین اهداف لندینگ پیج ها همانطور که گفته شد به نتیجه رساندن کمپین‌های تبلیغاتی است. پس صفحه فرودی متناسب با کمپین تبلیغاتی خود طراحی کنید.

 

  1. تماس با ما

این صفحه همیشه راهکاری سریع برای برقراری ارتباط با مشتریان و کاربران است و برای بسیاری از کسب و کار‌ها حیاتی ترین صفحه به شمار می‌آید.

 

هدف از ایجاد لندینگ پیج

  • فروش محصول یا خدمات

هدف در این صفحه فروش محصول یا خدمات است، لندینگ پیج ترافیک صفحه فروش شما را بالاتر برده و به تبع آن امکان فروش محصول نیز بیشتر خواهد شد.

 

  • ایجاد سرنخ برای فروش

هر کسب و کاری باید در پی دریافت اطلاعات از بازدیدکنندگان و مشتریان خود باشد، این اطلاعات در آینده می‌تواند کمک بسیاری در بازاریابی محصول یا ارتباط گرفتن با اشخاص به شما کند.

 

  • ایجاد رابطه

هدف از ساخت صفحات فرود صرفاً دریافت اطلاعات از مشتری نیست، بلکه این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به جذب کاربرانی بپردازید که با خدمات شما آشنایی دارند و آن‌ها را تبدیل به مشتری کنید.

 

تاثیر لندینگ پیج در سئو

همانطور که گفته شد صفحه فرود اولین جایی است که کاربران تازه وارد آن را می‌بینند و نقش مهم و اساسی در تبدیل کاربران به مشتری و جذب آن‌ها به سایت دارد. در صورتی که صفحه فرود شما از طراحی استاندارد و جذابی برخوردار نباشد هر کاربری که به آن وارد می‌شود، نه‌تنها با لینک‌ CTA کاری ندارد، بلکه بلافاصله صفحه وب‌سایت را بسته و از آن خارج می‌شود. این چیزی است که گوگل آن را نمی‌پسندد. هرچه صفحه فرود شما بتواند مخاطب را در صفحه بیشتر نگه دارد و در هدایت او به CTA موفق باشد اعتبار سایت شما نیز در گوگل بالا می‌رود و این امر تاثیر بسیاری بر سئوسایت دارد. در ادامه به راه‌هایی برای تقویت سئو صفحه فرود می‌پردازیم.

 

  • کلمات کلیدی long-tail را هدف بگیرید: منظور از Long-tail عبارت‌های خیلی خاص هستند. طول این عبارات چهار کلمه یا بیشتر است. به طور مثال عبارت ( روش‌های ساخت صفحه فرود ) یک عبارت  Long-tailبه شمار می‌رود. به طور کلی عبارت‌های long-tail سئو خیلی ساده تر نسبت به عبارات کلی دارند، زیرا رقابت در این کلمات خیلی کم است و کسانی که چنین کلماتی را جستجو می‌کنند احتمال بیشتری دارد که خرید انجام دهند. کسانی که عبارات long-tail را جستجو می‌کنند اطلاعات اولیه را بدست آورده‌اند و در پی بدست آوردن اطلاعاتی تخصصی جهت خرید محصول هستند. از آنجایی که صفحه فرود برای هدفی خاص توسط کاربر ایجاد می‌شود، بهتر است سرمایه‌گذاری خود را بر روی مشتریان بالفعل انجام دهد. به همین دلیل است که صفحات با کلمات کلیدی long-tailنتیجه خیلی بهتری خواهند داشت.

 

  • مخاطبان خود را دسته‌بندی کنید: برای طراحی صفحه فرود اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که پرسونای صفحه فرود چیست؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بدانید چه افرادی به محصولات شما نیاز دارند. در موارد بسیاری مشتری‌های احتمالی شما تنها قشر خاصی نیستند و شامل چند گروه از افراد هستند و از آنجایی که مدل رفتاری و نیاز هر کدام با هم متفاوت است، برای هر کدام نیاز به یک کلمه کلیدی جدید و جداگانه دارید. زیرا هر کدام از آن‌ها برای رسیدن به محصول کلمات متفاوتی را در گوگل جستجو می‌کنند. پس باید برای هر کدام یک صفحه فرود با کلمات کلیدی خاص در نظر بگیرید. با این کار احتمال قرار گرفتن صفحه فرود در دید مشتریا احتمالی بیشتر خواهد بود.

 

  • سرعت بارگذاری صفحات را بالا ببرید: در دنیای امروزی رقابت بسیار شدیدی برای فروش محصولات در اینترنت به وجود آمده و نگه داشتن مشتری‌های احتمالی در سایت واقعاً کار دشواری است. به خصوص این که کاربران به شدت کم حوصله شده‌اند و فقط کافی است صفحات سایت شما کمی دیر باز شود یا مشکلی در بارگیری صفحه داشته باشند، کاربر یا مشتری احتمالی صفحه شما را ترک و به سراغ سایت‌های رقبا می‌رود. اگر می‌خواهید نرخ تبدیل صفحه فرود تان بالا برود باید حتماً سرعت باز شدن صفحه‌تان را بالا ببرید. خوشبختانه بالا بردن سرعت صفحات فرود کار زیاد سختی نیست. زیرا این صفحات برای هدفی خاص طراحی می‌شوند و المان‌های زیاد سنگینی ندارند. در نتیجه افزایش سرعت بازشدن آن‌ها به راحتی امکان پذیر است.

 

  • بک لینک بسازید: شاید برای‌تان این سوال پیش بیاید که اعتبار صفحه فرود چیست؟ یا گوگل چگونه به اعتبار یک سایت پی می‌برد؟ پاسخ به این سوالات کار چندان سختی نیست، گوگل مدت‌ها است که از راه لینک‌های دریافتی هر سایت اعتبار آن را ارزیابی می‌کند. هر چقدر یک سایت بتواند از سایت‌های معتبر بک‌لینک بیشتری دریافت کند، گوگل تشخیص می‌دهد که محتوای آن ارزشمند است و رتبه بالا‌تری در نتایج جستجوی گوگل بدست خواهد آورد.

 

  • محتوای جذاب و قابل ‌اشتراک‌گذاری تولید کنید: باید این نکته را در نظر داشته باشید که مشتریان احتمالی شما که به سایت‌تان سر میزنند با دیگر افرادی که به محصول شما علاقه‌مند هستند در ارتباط هستند. از شما محتوایی خاص و منحصربفرد در سایت‌ خود تولید کنید، مخاطبین شما ناخواسته ترغیب به اشتراک‌گذاری آن می‌شوند. در نتیجه محتوای شما به دست افراد بیشتری که مشتری‌های احتمالی هستند می‌رسد و احتمال سر زدن به سایت شما بیشتر خواهد شد. اشتراک گذاری محتوای سایت علاوه بر این که می‌تواند مشتریان بالقوه را جذب کند، به صورت غیر مستقیم بر سئو سایت شما تاثیر گذاشته و رتبه شما را در نتایج جستجو گوگل بالا می‌برد.

 

تفاوت لندینگ پیج با صفحه خانه یا صفحه اصلی

بر خلاف لندینگ پیج‌ها که برای اهدافی خاص طراحی می‌شوند و ممکن است دائمی نباشند، صفحات اصلی سایت دائمی هستن و برای اهدافی متنوع و متفاوت طراحی می‌شود و چند منظوره است.

 

نکات ساخت یک صفحه فرود یا landing page

تا اینجا درباره این که لندینگ پیج چیست؟ ، تاثیرات‌ش بر روی سئو و راه‌های بهینه سازی آن برای موتور‌های جستجو  پرداختیم، هر چند بهینه سازی برای موتور‌های جستجو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما این همه چیز نیست و برای این که صفحه فرود شما بتواند نرخ تبدیل بالایی داشته باشد باشد باید در طراحی آن به چند نکته دیگر توجه کنید:

  • تیترهای اغواکننده به‌ کار ببرید: استفاده از تیتر‌های اغوا کننده می‌توانید کاربران را به دام انداخته و به صفحه فرود بکشاند. استفاده از کلمات مانند رایگان، فوق‌العاده و…. می‌تواند نظر کاربران بیشتری را به خود جلب کند تا رغبت بیشتری برای کلیک بر روی صفحه فرود داشته باشند. با این روش شما می‌توانید زمان ماندگاری کاربران در صفحه فرود را بیشتر کنید.

 

  • تگ H1 صفحه را با عنوان هماهنگ کنید: در صفحه فرود‌تان از تگ H1 هماهنگ با عنوان صفحه استفاده کنید. انجام این کار به کاربر این اطمینان را می‌دهد که در جای درستی فرود آمده است. اگر خلاف این کار عمل کنید هم به شهرت خود نزد کاربران ضربه می‌زنید، هم باعث پایین آمدن جایگاهتان در گوگل می‌شوید زیرا انجام ندادن این کار سیگنالی در خصوص محتوای گمراه کننده در صفحه به گوگل فرستاده می‌شود.

 

  • CTA را در بالای صفحه استفاده کنید: همیشه سعی کنید CTA یا دعوت به اقدام را در بالای صفحه یا در جاهای مختلف درج کنید. منظور از بالای صفحه، قسمتی است که برای اولین بار با بازشدن صفحه در دید کاربر قرار می‌گیرد و برای دیدن آن نیازی به بالا یا پایین کشیدن صفحه نداریم. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد، اگر CTA جزء اولین المان‌هایی باشد که کاربر به محض ورود آن را می‌بیند، نتیجه بهتری برای نرخ تبدیل صفحه فرود ایجاد خواهد شد.

 

  • کاربر را به سمت CTA هدایت کنید: امکان قرار‌دادن CTA همیشه در بالای صفحه وجود ندارد بخصوص در گوشی‌های موبایل. از این رو اگر در پایین لندینگ پیج CTA را به کارببرید حتماً باید از آیکن‌ها و نشانه‌های علامت‌دار استفاده کنید تا نظر کاربر را به سمت دکمه CTA جلب نمایید. استفاده درست و ماهرانه از آیکن‌ها می‌تواند کاربر را در خواندن ادامه متن، پایین کشیدن صفحه و انجام عمل خواسته شده تشویق کند و نرخ تبدیل صفحه را بالا ببرد.

 

  • تصویری از محصول خود را در حال استفاده نمایش دهید: اگر شما محصول یا خدماتی که تازه به بازار عرضه شده و برای کاربران ناآشنا است را ارائه می‌دهید، حتماً لازم است یک ویدیو یا دمو از نحوه کار ‌با آن دستگاه را در صفحه فرود قرار دهید. انجام این کار باعث از بین رفتن ابهامات در مورد محصول می‌شود و از سوی دیگر باعث می‌شود متری احتمالی خود را در حین کار با آن محصول تصور کند. همین امر باعث بالا رفتن احتمال خرید محصول می‌شود

 

  • رضایت مشتریان را منتشر کنید: اگر شما رضایت مشتریان یا توصیفاتی که مشتریان از محصول خریداری شده کرده‌اند را دی دسترس دارید حتماً آن‌ها را در صفحه فرود منتشر کنید، اگر هم ندارید از مشتریان بخواهید تا نظر و میزان رضایت‌مندی خو را از محصول با شما به اشتراک بگذارند. همچنین اگر کالای شما در بازار محبوب است، می‌توانید تعداد افرادی که آن را خریداری کرده اند را منتشر کنید. این کار به کمتر شدن تردید‌های کاربران جهت استفاده از محصول کمک می‌کند و باعث بالا رفتن نرخ تبدیل می‌شود.

 

  • مزیت‌ها را لیست کنید: اگر مزیت و فایده محصول شما بسیار زیاد و قابل شمارش است، می‌توانید آن‌ها را به صورت لیست در صفحه فرود قرار دهید، نه متن‌های پیوسته. این کار باعث راحت‌تر خوانده شدن متن در صفحه می‌شود.

 

  • CTA را در صفحه تکرار کنید: اگر متن زیادی در صفحه شما وجود دارد، این فرصت خوبی است تا CTA را علاوه بر بالای صفحه در قسمت های دیگر صفحه (پایین یا حتی وسط صفحه) استفاده نمایید. استفاده بیشتر از CTA می‌تواند احتمال اقدام کاربر را بشتر کند. اما مراقب باشید تا برای کاربران آزار دهنده نباشد.

 

  • اطلاعات تماس خود را منتشر کنید: در هر صفحه فرود اطلاعات تماس را قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا کاربر احساس اطمینان خاطر کند که شما همراه او هستید و در هر شرایطی برای رفع ابهامات احتمالی و مشکل به او کمک می‌کنید.
درباره نویسنده

کاربر پشتیبان

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *