نما سه بلاگ | خلاقیت ، نوآوری ، تکنولوژی

کاربردهای دکمه Call To Action

کاربردهای دکمه Call To Action

- اندازه متن +

بازاریابی دیجیتالی، دنیایی بسیار گسترده، جذاب و پر از اصطلاحات مختلف است. این اصطلاحات در همچون الفبایی در بازاریابی دیجیتال هستند و آشنایی با آن‌ها برای درک مفاهیم پیشرفته لازم و ضروری است. اگر شما در حیطه بازاریابی دیجیتال مشغول به فعالیت هستید احتمالاً اصطلاح CTA یا Call To Action به گوشتان خورده است و شاید این سوال برایتان پیش‌آمده که این اصطلاح به چه معنی است؟ با من از تیم SEO3 همراه باشید تا با مفهوم CTA و کاربرد‌های آن آشنا شوید.

 

CTA چیست؟

هنگامی که در اینترنت به جستجوی مطلبی هستید، احتمالاً با دکمه‌هایی روبه رو شده اید که سعی داشته‌اند شما را به انجام کاری ترغیب کنند مانند خرید یک کتاب یا یک دوره آموزشی؛به این دکمه‌ها Call To Action یا فراخوان برای اقدام گفته می‌شود.

Call To Action که با حروف اختصاری CTA  شناخته می‌شود، یکی از پرکاربرد‌ترین اصطلاحاتی است که همه علاقمندان به سئو و همه کسانی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ مشغول به کار هستند باید با آن آشنا شوند. CTA درخواستی است که شما از مخاطبین خود دارید تا آن‌ها را برای انجام عملی خاص تشویق کنید. Call To Action  می‌تواند به شکل یک پیام خطی، یک تصویر، لینک یا یک دکمه در شبکه‌های اجتماعی، سایت یا هر جای دیگری باشد.

برخی افراد تصور می‌کنند که CTA باید به صورت یک دکمه گرافیکی تعریف شود یا حتماً در انتهای یک متن تبلیغاتی قرار بگیرد، اما این‌طور نیست و این تصور کاملاً اشتباه هستند. Call To Action ها لزوماً برای خرید نیستند و می‌توان از آن‌ها برای رسیدن به اهدافی مثل دانلود اپلیکیشن، ثبت اطلاعات و… استفاده کرد.

 

انواع CTA

همان‌طور که در قسمت بالا گفته شد، کال تو اکشن فقط دکمه‌های گرافیکی با متن‌های جذاب و متقاعد کننده نیستند. CTA دارای انواع مختلفی است مانند:

  • دکمه دعوت به اقدام

این دکمه مرسوم ترین دکمه کال ‌تو ‌اکشن است و کاربرد زیادی دارد. دکمه هدایت یا دعوت به اقدام معمولاً در پایان محتوا یا جایی که دید بهتری داشته باشد به صورت گرافیکی و متمایز قرار می‌گیرد. طراحی این دکمه باید کاملاً متفاوت و جذاب باشد و متن آن باید به گونه‌ای باشد که مخاطب را تشویق به اقدام موردنظر کند.

 

  • بیشتر بخوانید

کنجکاو کردن مخاطب برای پیگیری ادامه ماجرا یکی از اقداماتی است که باعث می‌شود مخاطب اقدام مورد نظر شما را انجام دهد. این کال ‌تو‌ اکشن به خوبی در سایت های محتوا محور و محتواهای متنی جواب می‌دهد.

 

  • ثبت نام و پر کردن فرم

در برخی موارد می‌خواهید کاربر اقدامی مانند ثبت‌نام یا پر کردن فرم شخصی که اطلاعات آن به شما کمک می‌کند پر کند. نکته قابل توجه در مورد این اقدام این است که کاربر باید دوبار کار را انجام دهد. یعنی یک بار باید کاربر را ترغیب به پر کردن فرم شود و سپس باید تشویق شود تا بر روی دکمه ارسال کلیک کند. بنابراین دکمه ارسال باید با استفاده از یک متن جذاب طراحی شود تا کاربر متوجه اهمیت این کار شود و حاضر به همکاری باشد و برای پر کردن فرم مورد نظر نیز می‌توانی هدیه ای مثل تخفیف یا یک کتاب صوتی در نظر بگیرید تا مخاطب تمایل بیشتری برای ارسال فرم داشته باشد.

 

  • دکمه به اشتراک گذاری مطالب

از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین فراخوان‌هایی که می‌توانید انجام دهید دکمه درخواست به اشتراک‌گذاری مطالب در شبکه‌های اجتماعی است. کاربران شبکه‌های اجتماعی این روز‌ها درحال افزایش هستند و هرچه بتوانید محتوای خود را بیشتر به اشتراک بگذارید، می‌توانید مخاطبین بیشتری را جذب کنید. دکمه‌های به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی شاید نسبت به دیگر دکمه‌های CTA از ابعاد کوچک‌تری برخوردار باشند، اما تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت و دریافت بازخورد مناسب از کاربران دارند.

 

  • درخواست خرید

مهم‌ترین اقدامی که همه انتظار داریم یک کاربر انجام دهد، خرید محصول یا دریافت خدمات است. بنابراین کال‌ تو‌ اکشن ترغیب به خرید آنلاین یا افزودن به سبد خرید برای فروشگاه‌های اینترنتی دارای اهمیت بسیار زیادی است. اما در مورد این کال ‌تو ‌اکشن دو نکته حائز اهمیت است.

اول این که کاربر ممکن است در سایت یا صفحه محصول شما نباشد، بنابراین ابتدا باید او را به یک لندینگ پیج جذاب هدایت کنید و سپس و سپس دکمه  CTA را در آن صفحه قرار دهید تا برای خرید تشویق شود. نکته دوم این که این احتمال وجود دارد که به دلیل اتمام موجودی یا نقص فنی حتی بعد از تصمیم‌گیری، اقدام کاربر ناتمام به ماند. در این صورت می‌توان با اقداماتی مانند استفاده از کمپین‌های ریتارگتینگ مشتری را حفظ کرد و همچنان مورد هدف قرار داد.

 

  • تماس با پشتیبانی یا چت آنلاین

همه کاربران قبل از اقدام به خرید هزاران سوال دارند که باید با حوصله به آن‌ها پاسخ بدهید. از سویی دیگر راهنمایی و مشاوره صادقانه می‌تواند به کاربرد در تصمیم‌گیری کمک کند. برقراری ارتباط به این شکل باعث افزایش میزان اعتماد بین خریداران و مخاطبین می‌شود. بنابراین شما با طراحی یک کال ‌تو‌ اکشن جذاب در صفحه اصلی یا صفحات دیگر سایت می‌توانید از کاربران بخواهید که در صورت نیاز به راهنمایی بر روی آن کلیک کنند.

 

  • ثبت نام در رویدادها

این یک امر طبیعی است که هر ساله رویدادهای عمومی و تخصصی در تاریخ‌های مختلف برگزار شود. شما می‌توانید با یک کال‌ تو‌ اکشن خوب به بهترین شکل ممکن از آن‌ها به نفع خود استفاده کنید تا کاربران بیشتری به سایت شما سر بزنند.

 

  • مشاهده محصولات و خدمات

کاربران زیادی در طول روز با هدف استفاده از خدمات، خرید محصول یا دریافت محتوا به سایت‌ها سرمی‌زنند. شما بتوانید برای هر بخش یک CTA جذاب تعریف کنید، شانس این که نرخ تبدیل بالاتری داشته باشید بیشتر خواهد شد. به طور مثال کال ‌تو‌ اکشن‌هایی چون ( ۳۰ درصد تخفیف با اولین خرید).

 

اهداف طراحی CTA

هر کال‌ تو‌ اکشن برای هدفی خاص طراحی می‌‌شود. باید این نکته را در نظر داشته باشید که باید هدف‌تان از قبل کاملاً واضح و شفاف باشد تا بدانید قرار است به چه چیزی برسید. به طور کلی کال ‌تو‌ اکشن‌ها با اهداف مشخصی تعریف می‌شوند مانند:

  • ترغیب مشتریان به خرید و افزایش فروش
  • دریافت اطلاعات مهم مانند شماره موبایل و ایمیل
  • عضوگیری در شبکه‌های اجتماعی
  • ترغیب مخاطبان به مطالعه ادامه مطلب
  • تشویق کاربران به بررسی صفحات دیگر
  • برندسازی
  • ارسال هدیه یا نسخه دمو
  • تشویق به مشارکت در بخش نظرات و بیان تجربیات
  • درخواست به اشتراک گذاری مطلب

 

نحوه طراحی یک CTA تاثیرگذار

یکی از مهم‌ترین اهداف از طراحی CTA جذب مخاطب بیشتر است. مخاطبی که با سایت ما تعامل داشته باشد و در آخر اقدام مورد نظر را انجام دهد. به همین دلیل طراحی Call To Action باید کاملاً جذاب باشد تا کاربر تشویق شود و بر روی دکمه یا متن مورد نظر کلیک کند.

برای طراحی یک دکمه CTA جذاب باید موارد زیادی را در نظر گرفت:

  • انتخاب رنگ مناسب: احتمالاً نکاتی بسیار زیادی را در ارتباط با روان‌شناسی رنگ‌ها خوانده‌اید. اما انتخاب رنگ برای دکمه CTA باید تا حد قابل توجهی مطابق با هویت بصری برندتان پیش بروید. پس به جای استفاده از دستورالعمل‌های یکنواخت و کشف کاربرد رنگ ها به دو نکته اساسی
  • کنتراست: ایجاد کنتراست در بین دکمه CTA و پس‌زمینه سایت دارای اهمیت زیادی است. در انتخاب رنگ دقت نمایید و رنگی را انتخاب کنید که با تم سایت و رنگ‌های سازمانی برند‌تان هم‌خوانی داشته باشد. هرچه رنگ دکمه CTA با رنگ‌های موجود در سایت متضاد باشد بیشتر دیده خواهد شد و تاثیر بیشتری خواهد داشت.

 

  • تنوع رنگ در بحث بهبود کاربری سایت: در طراحی دکمه‌های کال ‌تو‌ اکشن بهتر است از رنگ‌های اولیه، ثانویه و تاکیدی استفاده نمایید. قانون خاصی برای انتخاب رنگ دکمه‌ها وجود ندارد، اما زمانی که دکمه‌های فراخوان در کنار دکمه‌های دیگر قرار می‌گیرند بهتر است از رنگ‌های اصلی و اگر به تنهایی استفاده می‌شوند از رنگ‌های تاکیدی استفاده شود.

 

 

  • شکل CTA : دکمه ها با توجه به نقش و اهمیت‌شان به سه دسته توپُر (Field)، توخالی (Stroke) و روح (Ghost) تقسیم می‌شوند. بهتر است در طراحی CTA از دکمه‌های تو پر که دارای وزن بصری بیشتری هستند استفاده نمایید و وزن کم‌تری را به سایر دکمه‌های سایت اختصاص دهید تا توجه کاربر به دکمه اصلی یا همان CTA جلب شود.

 

  • چند کال تو اکشن: فقط به یک دکمه CTA در صفحه‌تان اکتفا نکنید. بسیاری از کاربران وارد سایت شما شده و نسبت به کال ‌تو‌ اکشن واکنشی نشان نمی‌دهند. پس باید دکمه کال‌ تو‌ اکشن دوم را طوری در نظر بگیرید تا کاربر راهی جز تعامل با شما نداشته باشد.

 

  • دورِ CTA را خلوت کنید: برای دیده شده بهتر کال تو اکشن، فضای اطراف آن را خالی و رنگ آن را سفید در نظر بگیرید. استفاده از المان‌های دیگر در طراحی دکمه CTA باعث کمتر دیده شدن آن می‌شود.

 

  • متن واضح ولی خلاقانه باشد: برای این که بتوانید با کاربران تعامل بیشتری داشته باشید و آن‌ها بتوانند اقدام شما را به درستی درک کنند، باید پیام خود را واضح و شفاف برایشان درج کنید. به سراغ پیام‌های خلاقانه و خودمانی بروید و تلاش کنید از کلیشه‌ها فاصله بگیرید.

 

  • اندازه مناسب CTA : دکمه کال تو اکشن طبیعتاً هر چه بزرگ‌تر باشد دید بهتری دارد و می‌توانیم انتظار داشته باشیم کاربر بر روی آن کلیک کند. اما این نکته را در نظر بگیرید که CTA نباید از محتوای صفحه بزرگ‌تر و از طرفی خیلی کوچک نباشد که دیده نشود.

 

  • ذهن مخاطب را آماده کنید: تلاش کنید با توضیحات لازم ذهن مخاطب را از قبل برای کلیک کردن بر روی کال تو اکشن مورد نظر آماده کنید و بگویید انجام آن چه منفعت و ارزشی دارد، زیرا کاربران بدون مقدمه بر روی CTA کلیک نخواهند کرد.

 

  • حواستان به گوشی‌ها و تبلت‌ها باشد: یکی از مواردی که دارای اهمیت زیادی است و از عوامل مهم در سئو به شمار می‌رود ریسپانسیو بودن سایت است. در این بخش شما باید حواستان به اندازه دکمه کال تو اکشن و نمایش درست آن در گوشی‌های هوشمند جهت بهبود تجربه کاربری باشد.

 

  • طراحی ساده فرم‌ها: تمام اطلاعات مخطب را قرار نیست در یک فرم طولانی و پیچیده از او دریافت کنیم. زیرا این کار باعث می‌شود کاربر خسته و قید همه چیز را بزند. تا جای ممکن فرم‌ها را ساده و کوتاه طراحی کنید.

 

  • محل قرارگیری دکمه CTA : در انتخاب محل قرارگیری دکمه کال تو اکشن دقت کنید و آن را در جای مناسبی قرار دهید . معمولاً بالای صفحه جای مناسبی برای قرارگیری دکمه Call To Action است زیرا نیاز به اسکرول کردن نیست. البته دکمه کال تو اکشن را می‌توانید در انتهای متن نیز استفاده کنید چون ذهن مخاطب آماده است.

 

  • حواستان به شبکه‌های اجتماعی باشد: هنگامی که در شبکه‌های اجتماعی از دکمه Call To Action استفاده می‌کنید دقت کنید آن را در جایی مناسبی قرار دهید.

 

  • به کاربران هدیه بدهید: در ازای در خواست از مخاطبین در ازای انجام اقدامی خاص بهتر است به آنها هدیه‌ای بدهید.

 

نکات مهم در نوشتن CTA

دکمه CTA علاوه بر داشتن طراحی جذاب باید دارای یک متن کال تو اکشن متقاعد کننده باشد و نوشتن چنین متنی اصلاً کار ساده ای نیست و شاید لازم باشد بارها آزمون و خطا کنید. اما با رعایت یک‌سری اصول اولیه شما می‌توانید کال تو اکشن خوبی را بنویسید.

  • ساده، روان و خودمانی بنویسید: برای این که بتوانید با مخاطبین بیشتر ارتباط بگیرید و تعامل بهتری داشته باشید، متون خودمانی و خلاقانه بنویسید و از کلیشه‌ها فاصله بگیرید.

 

  • ایجاد محدودیت: همیشه محدودیت و ضرورتی که در کاربران حس عقب ماندن از دیگران یا نداشتن وقت کافی ایجاد می‌تواند خوب پاسخ بدهد مثلاً (تخفیف ویژه برای ۳ نفر اول)

 

  • هرم محتوا را جدی بگیرید: برای استفاده از CTA در چند جای مختلف می‌توانید از هرم محتوا استفاده کنید. بر اساس هرم محتوا شما تلاش می‌کنید کمک کم به جزئیات بپردازید و اطلاعات را به صورت قطره چکانی به کاربر بدهید. برخی از کاربران همان ابتدا بر روی کال تو اکشن کلیک می‌کنند، اما برخی سخت‌گیر هستند و برای این که بتوانید مجابشان کنید باید اطلاعات بیشتری را در اختیارشان قرار دهید.

 

  • کوتاه و جذاب بنویسید: بر روی CTA قرار نیست توضیحات زیادی درج شود، پس تلاش کنید کوتاه ولی جذاب با مخاطب ارتباط برقرار کرده و کاری کنید تا مخاطب با میل خود بر روی دکمه کلیک کند.

 

  • دستور ندهید: متن کال تو اکشن‌تان نباید لحن دستوری داشته باشد. زیرا مخاطب این لحن را دوست ندارد. پس تلاش کنید لحن شما عنوان در خواست باشد و در مخاطب این حس را ایجاد کند که کلیک بر روی آن به نفع خودش است.

 

  • ارزش آفرین باشید: متنی بنویسید که ارزشی در آن نهفته باشد. برای مثال اگر فقط بنویسید کلیک کنید هیچ ارزشی نخواهد داشت مگر این که توضیحاتی از قبل داده و ذهن مخاطب را آماده کرده باشید. اما اگر بنویسید(یکی از برنده‌های خوش شانس ما باشید) جذاب تر به نظر می‌رسد.
درباره نویسنده

کاربر پشتیبان

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *